Ostvarivanje prava na sufinanciranje programa vrtića

Obavještavaju se roditelji/skrbnici/udomitelji na području Grada Splita o pravu na sufinanciranje cijene programa gradskih, privatnih i vjerskih vrtića/jaslica temeljem Odluke o socijalnoj skrbi (Službeni glasnik Grada Splita 19/19, 38/19, 70/20 i 66/23):

Pravo na sufinanciranje cijene u 100% iznosu može ostvariti dijete koje je upisano u neki od programa gradskih, privatnih i vjerskih vrtića/jaslica sa sjedištem u Gradu Splitu uz uvjet da jedan roditelj/skrbnik/udomitelj ima prebivalište na području Grada Splita neprekinuto najmanje 3 (tri) godine do dana podnošenja zahtjeva i uz jedan od dodatnih uvjeta:

  • dijete čija obitelj ima rješenje Hrvatskog zavoda za socijalni rad o priznatom pravu na ZMN,
  • dijete hrvatskog ratnog vojnog invalida ili mirnodopskog vojnog invalida ili civilnog invalida rata s utvrđenim stupnjem invaliditeta od 80% do 100%,
  • dijete bez oba roditelja.

Pravo na sufinanciranje cijene u 50% iznosu može ostvariti dijete koje je upisano u neki od programa gradskih, privatnih i vjerskih vrtića/jaslica sa sjedištem u Gradu Splitu uz uvjet da jedan roditelj/skrbnik/udomitelj ima prebivalište na području Grada Splita neprekinuto najmanje 3 (tri) godine do dana podnošenja zahtjeva i uz jedan od dodatnih uvjeta:

  • dijete hrvatskog ratnog vojnog invalida ili mirnodopskog vojnog invalida ili civilnog invalida rata s utvrđenim stupnjem invaliditeta do 70%,
  • dijete s teškoćama u razvoju sukladno određenju pojma iz Odluke o socijalnoj skrbi,
  • dijete na smještaju i skrbi u udomiteljskoj/ skrbničkoj obitelj,
  • dijete samohranog roditelja sukladno određenju pojma iz Odluke o socijalnoj skrbi, ako kućanstvo zadovoljava uvjet prihoda uvećan za 100 %
  • dijete iz obitelji s troje i više djece pod uvjetom da prima dječji doplatak

Zahtjev s potrebnom dokumentacijom roditelji/skrbnik/udomitelj mogu:

  • dostaviti predškolskoj ustanovi koja zahtjev s dokumentacijom prosljeđuje Upravnom odjelu društvene djelatnosti,
  • poslati poštom Upravnom tijelu,
  • osobno donijeti u centralnu pisarnicu Grada Splita.

Roditelji/skrbnici/udomitelji će nakon podnošenja zahtjeva dobiti rješenja, a odobreni iznos sufinanciranja Upravno tijelo Grada Splita će isplaćivati mjesečno na račun Ustanove.

NAPOMENA: Zahtjevi zaprimljeni do 30. rujna 2024. godine omogućavaju ostvarenje prava od početka pedagoške godine. Nakon tog datuma, pravo se ostvaruje od mjeseca podnošenja zahtjeva.

Više informacija na web stranicama Grada Splita.

    Comments closed

    U našem vrtiću sretno odrastaju djece unutar 4 odgojne skupine o kojima brinu 6 odgajateljica, ravnateljica, kuharica i pomoćnica, zdravstveni voditelj i stručni suradnik - pedagog.
    Skupine: 4 mješovite
    Broj odgajatelja: 6
    Stručni suradnici: 3
    Radno vrijeme: 06:00 - 20:00
    Ravnateljica: Lidija Markičević
    © 2024 Dječji vrtić sv. Pavla Apostola - Sva prava pridržana.
    NECTO